Vloer vakkundig laten schuren doet je langer genieten van een mooie vloer 

Is je houten vloer aan een opfrisbeurt toe? Voor je een beschermlaag met vernis, beits of een ander aangepast product aanbrengt moet je de vloer eerst schuren. Dit is nodig om de nieuwe coatinglaag goed en gelijkmatig te laten hechten en vlekken, krassen en andere beschadigingen te verwijderen. Het schuren van je houten vloer is vakwerk. Voor het schuren van je vloer zijn aangepaste machines nodig waar je niet iedere dag mee werkt. Het schuren van houten vloeren is vakwerk en laat je best over aan ervaren professionals. Je wilt toch ook zo lang mogelijk genieten van de knusse sfeer van een mooie houten vloer?

Aangepast en structureel onderhoud

Een houten vloer is een belangrijke investering waar je zo lang mogelijk wilt van genieten. Dat kan met een regelmatig, aangepast en structureel onderhoud. Laat daarom je houten vloer onderhouden en schuren door een ervaren specialist. Die gaat daarbij zorgvuldig te werk. Vakkundig oliën, lakken of waxen maakt je houten vloer weer als nieuw. Een gebrek aan ervaring vergroot je risico op oneffenheden en andere beschadigingen. Je gebruikt een schuurmachine niet zo makkelijk als pakweg een boormachine. Een houten vloer zelf schuren is tijdrovend. Je krijgt het zeker niet gedaan op één weekend zoals velen denken.

 

Welke vloeren hoe vaak schuren?

Behalve laminaat kunnen alle houten vloeren worden geschuurd of gepolijst. Dit soort vloeren zijn vaak samengesteld uit samengeperste houtvezels, bedekt met houtnerf. Eenmaal de bovenste klaag versleten, kun je die onmogelijk nog herstellen. Parket en kurkvloeren uit bijvoorbeeld grenen of sparrenhout vereisen verschillende schuurmethoden. Bij kurkvloeren is het gebruik van de juiste schuurmachine erg belangrijk, omdat de schuurmachine snel de onderliggende laag hout zal beschadigen. Houten vloer hun je maximaal drie keer schuren. Daarna wordt tussen de tussen de vier en zes millimeter dikke toplaag weggeschuurd. Op een massieve parketvloer kun je zelfs diepe beschadigingen volledig wegschuren. Zoek je een professioneel bedrijf voor het schuren van je houten vloer? Bezoek dan zeker de vaklui van Vloer schuren Rotterdam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *