Koel vloeistoffen met een dry cooler

Dry cooler

Om diverse vloeistoffen en gassen koel te houden onder bepaalde omstandigheden is er de dry cooler. Dit is een koelelement dat specifiek ontwikkeld is om langdurig te koelen, waardoor vloeistoffen en gassen op de juiste temperatuur bewaard of getransporteerd worden. Dit om temperatuurverlies of gevaar te voorkomen. Een goede dry cooler is voorzien van elementen afgestemd op de juiste vorm van koeling en dat is terug te zien in de onderdelen, het ontwerp en de werking.

Gecertificeerde dry cooler

Belangrijk bij het koelen van vloeistoffen en gassen is dat je te maken hebt met een dry cooler die aan alle eisen en standaarden voldoet. Dat kan je gemakkelijk herkennen aan een veiligheidscertificaat onder de noemer ‘EUROVENT’. Dit geeft de garantie dat de dry cooler geschikt is voor de beoogde doeleinden en aan alle kwaliteitseisen voldoet.

Gebruik voor diverse stoffen

De dry cooler kan op diverse manieren toegepast worden. Zo kan het gebruikt worden om water, olie, brandstof, glycol en nog veel meer te koelen. Een dry cooler, afhankelijk van het model, kan ook ingezet worden om juist gassen op temperatuur te houden. Dit kan simpelweg CO2 zijn, maar ook gas en andere stoffen. Hierbij is de dry cooler zo ontworpen dat het zeer breed toepasbaar is, want voor elk doel is wel een maatoplossing beschikbaar.

Inzet van een dry cooler

Zoals al aangehaald kan een dry cooler voor veel doeleinden ingezet worden en een greep uit de opties is: verbrandingsmotoren, warmte-kracht koppelingen, geothermie, zonnewarmtecentrales en nog veel meer. De toepassing van de dry cooler kan twee kanten op ingezet worden. Enerzijds om te koelen, maar anderzijds ook om juist warmte vast te houden. Door de brede inzetbaarheid van dry coolers is het van belang om goed geïnformeerd te zijn over wat voor welke toepassing dient.

Voor het correct koelen van gassen en vloeistoffen, alsook het op temperatuur houden van, is het verstandig om je uitgebreid te laten adviseren. Dit zodat de juiste dry cooler ingezet wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *