Geslachtsbepaling baby kan pas vanaf de veertiende week van je zwangerschap

Geslachtsbepaling Rotterdam

Als je zekerheid hebt over je zwangerschap, moet je nog enige tijd geduld oefenen om het geslacht van je ongeboren baby daar in je buik met zekerheid te kennen. Minstens veertien weken om precies te zijn, te tellen vanaf het einde van je regels. Vaak maakt de gynaecologe het geslacht van je toekomstige baby pas bekend bij het maken van je tweede echografie, tussen de veertiende en de vierentwintigste week van je zwangerschap. Hij of zij controleert dan ook de groei, de houding, de ontwikkeling en de ligging van je baby. Het geslacht van je baby kan min of meer juist vastgesteld worden wanneer de foetus in de juiste houding ligt. Volledige zekerheid heb je niet. Een fout bij de geslachtsbepaling is nooit uitgesloten. Woon je in Rotterdam en omgeving? Dan kun je voor het nemen van een echografie en het vaststellen van het geslacht van je baby altijd terecht bij het gespecialiseerd team van Pretecho Rotterdam.

Voordelen geslachtsbepaling van je baby

De meeste ouders weten graag vooraf het geslacht van hun baby kennen. Wil je dat om een of andere reden toch niet weten? Verwittig dan tijdig je gynaecologe. Als je vooraf het geslacht van je baby weet zorgt dat toch voor enkele prettige voordelen. Zo kun je tijdig starten met het inrichten van je babykamer en kun je samen zoeken zoek naar een leuke naam. Je familie en je vrienden zijn ook nieuwsgierig naar het geslacht van jullie baby. Een vroegtijdige geslachtsbepaling heeft dus wel degelijk nut. Ben je minstens veertien weken zwanger en woon je in Rotterdam of wijde omgeving? Dan kun je het geslacht van je baby laten bepalen door de eva verloskundigen van Rotterdam-West.

Geslachtsbepaling met vruchtwaterpunctie

Een geslachtsbepaling kan ook met een vruchtwaterpunctie. Daarmee onderzoekt men de sporen van eventuele chromosomale afwijkingen waarvan het Syndroom van Down het meest bekende. Tegelijk zoekt de gynaecologe ook naar eventuele DNA- problemen op. Dit risicovol onderzoek wordt alleen uitgevoerd als er sprake is van een probleemzwangerschap.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *