Wat wordt er bedoeld met Bohemian style?

bohemian armband

Aan het eind van de 18e eeuw tijdens de Franse Revolutie werden veel kunstenaars gedwongen om in armoede te leven. Dat zorgde ervoor dat ze oude reeds gebruikte kleding gingen dragen. Later kleedden ze zich net als de zigeuners die uit de regio Bohemen in het Balkangebied in Oost-Europa kwamen. Daardoor werd dit een stijl of cultuur met gebrek aan respect aan mainstream esthetiek, maar ook met heel veel creativiteit. Door de jaren heen is deze stijl ontwikkeld van noodzaak naar ideologie. Vooral ideologie tegen het materialisme. De stijl gaat tegenwoordig door het leven als Boho stijl. Naast de Bohemian kledingstijl kom je vandaag de dag ook veel sieraden tegen in deze stijl. De Bohemian armband en parelmoeren hangers voor kettingen zijn hier een voorbeeld van.

Bohemian sieraden dragen

Of je nu helemaal gek bent van de hippie-achtige Bohemian style of gewoon op zoek bent naar een mooie armband of ketting om te dragen bij speciale gelegenheden, met het ongedwongen vrolijke design van Boho zie je er altijd mooi uit. Met je kledingstijl en de sieraden die je draagt, toon je tegelijkertijd je persoonlijkheid. Ben jij iemand die van het leven geniet en houdt van de natuur? Dan is deze vrolijke stijl zeker iets voor jou. Zo kom je bij de Bohemian style armbanden tegen met fleurige kleuren van natuurlijke materialen en met leuke details zoals kleurige kwastjes. Welke kleding je ook draagt, een sieraad van deze stijl past overal bij.

Combineren met Boho stijl sieraden

Boho sieraden zijn echte eyecatchers en ideaal om met elkaar te combineren. Binnen deze stijl is van alles mogelijk. Zo zijn er schelpjes, natuurstenen maar is er ook zilver en goud of leer. Deze materialen kun je prima met elkaar combineren. Hoe je het ook wendt of keert het past bij elke outfit. Prachtige turquoise armbanden, koraalkleurige kettingen en een mooie ring. Doordat de sieraden vaak handgemaakt zijn, hoef je je ook geen zorgen te maken dat je aanloopt tegen iemand die hetzelfde sieraad draagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *