Hoe maak je een kaasplankje

fenegriek kaas

Een kaasplankje word veel gegeten als snack ‘s avonds bij de borrel, of als lekkere traktatie op tafel wanneer je een feestje, of gasten, in huis hebt. Het maken van een kaasplankje is ├ęcht niet zo ingewikkeld, maar door de grootte van het plankje, en de twijfel over wat er nou precies allemaal bij een kaasplankje hoort, kan het wel heel ingewikkeld lijken. Met onderstaande, handige tips heb je in no-time gemakkelijk een lekker kaasplankje op tafel staan. Want met noten, olijven, een paar verschillende kazen, waaronder een speciale kaas zoals bijvoorbeeld een Fenegriek kaas, heb je al een kaasplankje compleet. Een lekkere borrel plank waar je hele uren van kunt snacken.

Welke kazen kies je voor je kaasplankje

Natuurlijk kies je eerst altijd voor de stukken kaas die je zelf het allerlekkerste vind. En dan komen de kazen die je goed kent. Bij de meeste mensen liggen er dus vaak stukjes brie, geitenkaas, jonge en oude kaas op het kaasplankje. Maar het word juist veel interessanter wanneer je deze alom bekende kazen afwisselt met speciale stukken kaas. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kazen met noten of kruiden erin, of de populaire fenegriek kaas. Deze kaas is zacht, en heeft zaadjes met een beetje walnoot-achtige smaak. Wanneer je een kaasplankje maakt voor gasten of een feestje, is het aanbevolen om 6 tot 8 verschillende kazen op je plankje te hebben liggen. Daarbij kan je uitgaan van 175 tot 200 gram kaas per gast.

Wat moet er verder nog op je kaasplankje

Je wilt natuurlijk geen kaasplankje met alleen maar kaas. Er moeten andere lekkernijen bij om de kaassmaak te neutraliseren, en voor de lekkere afwisseling. Denk hierbij bijvoorbeeld aan druiven, noten, olijven, worst of stokbrood. En wanneer je er toch niet uitkomt, of wanneer je twijfelt of een smaak goed past bij je kaasplankje, dan kun je altijd de lokale kaasboer om hulp vragen. Zij weten precies welke smaken goed samengaan met lekkere kaas.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *