De lekkerste babyhapjes maken voor jouw kleintje

baby hapjes

De meeste ouders beginnen vanaf dat hun baby vier maanden is, met babyhapjes maken voor hun kleine. De hapjes zijn dan nog niet als vervanger voor melkvoeding. Dit is pas na ongeveer acht maanden. De reden om babyhapjes te geven, is om je baby te laten wennen aan andere smaken en texturen. Ook leert je kindje het happen van een lepel. Veel ouders geven hun baby één keer op de dag een babyhapje als tussendoortje. Vaak vla na de melkvoeding of tussen twee voedingen in.

Zelf babyhapjes maken, wat heb je nodig?

Eigenlijk is het vrij simpel. Babyhapjes worden veelal gemaakt van groente en fruit. Het is dus belangrijk om daar genoeg van op voorraad te hebben. Daarnaast is een keukenmachine of blender essentieel. Hiermee pureer je namelijk het groente en fruit tot een glad mengsel. Verder zijn opbergbakjes erg handig bij het maken van babyhapjes. Je kunt de hapjes namelijk invriezen. Zo kun je in één keer een hoop hapjes maken. Het enige dat je dan nog hoeft te doen is ’s ochtends een bakje uit de vriezer te halen. Zo heeft je baby iedere dag een vers babyhapje.

Hoe maak je de babyhapjes?

Maak je een groentehapje? Dan is het belangrijk om eerst de groente die je gebruikt te koken. Je kunt er ook voor kiezen om de groentes te stomen. Dit is het beste om te doen, omdat je op die manier alle vitamines in de groente behoudt. Kook of stoom de groentes tot ze zacht zijn en pureer ze vervolgens tot een glad mengsel. Schep één eetlepel van het babyhapje in een bakje en zet in de vriezer. Voor fruit doe je hetzelfde behalve dat je dit niet kookt of stoomt. Voor appels kun je dit overigens wel doen. Dit maakt de appel wat zachter. Pureer het fruit en schep in een bakje. Zo heb je in een handomdraai je eigen babyhapjes gemaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *