Chronische pijnklachten ontstaan in je hersenen

Oplossing chronische pijnklachten

Steeds meer landgenoten hebben last van pijn en van chronische pijn. Pijn is chronische wanneer die na twaalf maanden nog steeds niet verdwenen is. Er werd al heel wat onderzoek gedaan naar de verschillende oorzaken van alle soorten pijn, zeker naar die van chronische pijn. Ben je een van velen die constant geplaagd wordt door chronische pijnen? Dan kan een aangepaste pijn coaching een oplossing chronische pijnklachten brengen.

Pijn ontstaat in je hersenen

Pijn ontstaat in je hersenen. Neurotransmitters sturen allerlei signalen naar je hersenen wanneer er iets dreigt verkeerd te lopen. Het zijn dan je hersenen die deze signalen als pijn ervaren of niet. Ze bepalen tegelijk de mate van pijn. Hersenloze wezens kennen dus geen pijn. Je brein blokkeert de meeste signalen. In maar enkele gevallen worden ze omgezet in pijn. Je hersenzones die zich bezighouden met pijngevoelens regelen tegelijk ook je hormoonhuishouding, je bewustzijn en alle bewegingen.

Chronische pijn coaching

Pijnervaring is dus een combinatie van lichaam én geest en onderdeel van je bewustzijn. Om chronische pijn te achterhalen analyseert de pijn coach zowel je lichaam als je geest. Pijn therapeuten concentreren zich vooral op je persoonlijke beleving van allerlei pijngevoelens. Die bepaalt in grote mate de pijnbehandeling die het best bij je past.

Behandeling van chronische pijn

Er wordt vooral veel geduld en motivatie van de patiënt gevraagd. Een therapeut is namelijk niet in staat om je pijn weg te nemen. Hij probeert de oorzaken van pijn te achterhalen en die te beïnvloeden. Alleen op die manier krijg je definitief grip op je pijn. Met kennismakingsgesprekken, pijnanalyse en ontspanningstechnieken probeert de coach je pijn onder controle te krijgen. Je kunt met chronische pijn coaching aan de slag als je:

  • Pijn niet spontaan weggaat
  • Na gemiddeld twaalf weken nog geen beterschap ervaart
  • Oordeelt dat je emoties verbonden zijn met je pijn
  • Je onbegrepen voelt omdat er niet naar je geluisterd wordt
  • Alles geprobeerd hebt om je pijn te stillen.

Chronische pijn coaching wordt vaak toegepast bij artrose, fibromyalgie, whiplash en bekkenpijnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *