Intramurale zorg in Noord- Brabant

Intramurale zorg Noord-Brabant

Intramurale zorg in Noord- Brabant is gezondheidszorg die gedurende een onafgebroken periode van langer dan 24 uur geboden wordt binnen een zorginstelling. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de intramurale zorg in Noord- Brabant die geboden wordt in de verzorgingstehuizen, ziekenhuizen en psychiatrische ziekenhuizen. Wanneer je gebruik maakt van intramurale zorg, zal je dus altijd buitenshuis verblijven. Niet iedereen komt dan ook in aanmerking voor het ontvangen van intramurale zorg.

Het ontvangen van intramurale zorg

Ontvangen van intramurale zorg in Noord- Brabant is niet op iedereen van toepassing. Wanneer je immers geen indicatie hebt om opgenomen te worden in een zorginstelling, ontvang je ook geen intramurale zorg. Wanneer je onverwachts opgenomen moet worden in een ziekenhuis, en hier voor een langere periode moet blijven, ontvang je dus wel intramurale zorg. Intramurale zorg kan dan ook op allerlei manieren geboden. De zorg die geboden wordt in een instelling voor gehandicapten is dan ook anders dan de zorg die geboden wordt in een hospice. In een hospice richt je jezelf voornamelijk op de stervensfase van de patiënten, terwijl je jezelf in een instelling voor gehandicapten vaak richt op alles wat met het dagelijks leven te maken heeft.

Het dagelijks leven

Het is niet voor iedereen mogelijk om zelfstandig te functioneren in het dagelijks leven. Dit omdat iemand moeite heeft met het voorzien in de algemene dagelijkse levensbehoeften bijvoorbeeld. Wanneer zo iemand dan opgenomen is in een instelling, ontvangt zo iemand intramurale zorg. Bijvoorbeeld intramurale zorg in Noord- Brabant. Het zelfstandig functioneren in het dagelijks leven lukt bij veel mensen niet. Je ziet dit bijvoorbeeld bij gehandicapten en psychiatrisch patiënten. Maar ook bij ouderen of chronisch zieke patiënten. Vaak wordt er bij intramurale zorg gewerkt met verschillende disciplines. Hierbij kun je denken aan verpleegkundigen, verzorgenden en artsen. Maar ook voedingsassistenten, activiteitenbegeleiders en geestelijk verzorgers zijn vaak werkzaam binnen de intramurale zorg. Voor patiënten is het namelijk belangrijk dat zij de zorg krijgen die zij nodig hebben. Of het nu gaat om dagbesteding of om wondverzorging.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *