Alles wat je moet weten over EMS fitness 

ems fitness

Als je van plan bent om te gaan fitnessen dan is EMS fitness misschien wel de geschikte vorm voor je. Alleen wat is EMS fitness nou precies? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over EMS fitness. 

Electro musculaire stimulatie fitness

Ems fitness is een aparte vorm van fitness die ervoor zorgt dat bepaalde spiergroepen de training krijgen die ze nodig hebben. Door bepaalde spiergroepen te trainen krijg je meer vitaliteit en een beter uithoudingsvermogen. Vaak gebruik je veel verschillende apparatuur tijdens het fitnessen, dit kan je zowel thuis doen als op de sportschool. De meeste mensen die fitnessen besteden hier meerdere uren per week aan. Als je kiest voor electro musculaire fitness dan is dit niet meer nodig. Je trekt een speciale bodysuit aan die impulsen overbrengt op de huid. Hiermee worden de belangrijkste en grootste spiergroepen van je lichaam geactiveerd. Voorbeelden hiervan zijn buik, borst, been, arm en bilspieren. Ook dieper gelegen spieren worden geactiveerd door de impulsen. Je hoeft vaak maar 15 minuten te sporten en een volledige work out staat geluid aan 180 minuten krachttraining. Behalve fitness is EMS ook een goede manier om af te vallen. Doordat je je spieren stimuleert en tegelijkertijd dynamische bewegingen maakt zorg je ervoor dat je eenvoudig en snel gewicht en calorieën verliest. Dit past goed bij een gezonde levensstijl en je spendeert geen uren in de sportschool. Ems kan ook gebruikt worden voor de genezing en ter voorkoming van blessures. Als je door een blessure niet kan sporten kan je alsnog EMS toepassen. Je gewrichten worden hierdoor niet belast. 

Hoe vind je een goede EMS fitness

Om te beginnen kan je natuurlijk rondvragen bij kennissen, vrienden en familie. Daarnaast kan je onderzoek doen op internet en de reviews van andere klanten lezen. Ems is geschikt voor beginners en gevorderden. Bij de juiste sportschool word je op alle vlakken begeleid en weten ze wat het beste is voor je persoonlijke situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *