Onderwijsondersteuning in Amstelveen

Onderwijs ondersteuning Amstelveen

 

Voor een succesvol verloop van je opleiding is het essentieel om genoeg motivatie te behouden. Aan het begin van een opleiding komt de motivatie vaak vanzelf maar het kan na een tijdje zijn dat je een beetje vast loopt. Misschien is je studie te uitdagend? Of ben je juist te weinig uitgedaagd? Zo kunnen er verschillende redenen zijn waarom je bent vastgelopen. Ben je benieuwd of onderwijsondersteuning in Amstelveen iets voor jou zal zijn? Lees dan in dit blog wat onderwijsondersteuning voor jou kan betekenen.

 

Richting kiezen

 

Als je niet goed weet welke richting je op wil gaan met de opleiding die je volgt, kan dit voor een blokkade zorgen. Als het je niet lukt om de keuze van je richting te maken is er een grote kans dat je vastloopt. Onderwijsondersteuning kan jou ondersteunen in het kiezen van een richting. Zo ga je er samen tijdens een of meerdere gesprekken achter zien te komen welke richting het beste bij jou past, zodat je weer lekker door kan met je studie.

 

Motivatie vinden

 

Een goede motivatie vinden is ook iets waarbij je kan worden geholpen. Zo helpt het vaak al enorm om te kijken waarom je bent begonnen aan de opleiding. Heb je al enig idee wat voor beroep je je opleiding wil gaan doen? Dit zijn vragen waarmee je aan de slag gaat. Zo weet je weer waarvoor je het doet. Als blijkt dat je helemaal geen motivatie meer hebt kan je ook altijd nog besluiten om te switchen van opleiding.

 

Ritme en structuur

 

Als je weet welke richting je op wil gaan en je bent gemotiveerd om je studie te gaan behalen, is het enige dat je nog nodig hebt ritme en structuur. Zo is het belangrijk zoveel mogelijk lessen en andere contacturen bij te wonen en al je huiswerk altijd bij te houden. Als jij moeite hebt met het creëren van ritme en structuur kan je hier tijdens onderwijsondersteuning mee worden geholpen. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *