De homeopaat heeft aandacht voor de mens als geheel

Homeopaat Utrech

Heb je al enige tijd last van een verkoudheid, griep of hoofdpijn en raak je er maar niet van verlost? Dan is een bezoek aan de homeopaat een goed idee. Homeopathie is gebaseerd op ons zelfgenezend vermogen. De homeopaat probeert dit te herstellen. Hij of zij gaat ervan uit dat iemand kan genezen door het gebruik van homeopathische middelen die dezelfde ziektesymptomen veroorzaken. Terwijl je vertrouwde huisarts luistert naar je klachten en een geschikt geneesmiddel voorschrijft, behandelt de homeopaat je als één geheel om de achterliggende oorzaak te vinden. Woon je in de regio Utrecht en wil je kennismaken met de aanpak van een homeopaat in je buurt? Dan ben je bij Homeopaat Utrecht aan het juiste adres.

Holistische geneeswijze

Homeopathie maakt deel uit van de holistische geneeswijzen waarbij de mens centraal staat. Een goede gezondheid is alleen mogelijk als je lichaam en geest in evenwicht zijn. Homeopathie pakt niet alleen de symptomen aan maar herstelt ook dit evenwicht.

Zachte, natuurlijke en vooral veilige aanpak

Homeopathie is een zachte, natuurlijke en vooral veilige geneeswijze. Ze wil de klassieke geneeskunde niet vervangen maar aanvullen. Homeopathische geneesmiddelen zijn duurzaam, milieuvriendelijk en positief voor mens als dier en zowel van plantaardige als van dierlijke oorsprong. Alle middelen worden bij mensen op hun doeltreffendheid getest. Je kunt homeopathische geneesmiddelen naast klassieke medicijnen blijven gebruiken. Ze worden zelfs vaak gebruikt om de vervelende bijwerkingen van onze klassieke medicijnen uit te schakelen.

Minder ernstige aandoeningen

Je bezoekt de homeopaat voor minder ernstige aandoeningen zoals verkoudheden, griep, corona, allerlei kneuzingen, huidproblemen, bij pijn en vermoeidheid.

Drie basisprincipes

De homeopaat heeft drie basisprincipes, namelijk gelijksoortigheid, gepotentieerde werking en behandelt je als een geheel. Gelijksoortigheid betekent dat we met hetzelfde middel behandelt worden als datgene wat de gezondheidsklacht veroorzaakte. Gezonde personen krijgen dan dezelfde klachten dan de zieke persoon. Volgens homeopaten kunnen sommige stoffen bij een normale hoeveelheid toch schadelijk zijn. Daarom worden ze sterk verdund en op een speciale manier geschud om hun gezonde werking niet te behouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *